Hoppa till sidans innehåll

Information om pausad Gymnastikverksamhet

13 NOV 2020 12:41
  • Skapad: 13 NOV 2020 12:41

GF SPÄNST tog den 7 nov beslut att pausa samtliga grupper mellan 8-29 nov med anledning av skärpta Covid-19 restriktioner. Ytterligare nytt beslut togs den 12 nov att inte starta upp mer detta året.

Vi har valt att även pausa barn och ungdomsgrupperna trots att Folkhälsomyndighetens restriktioner
för idrottsträning inte avser barn födda 2005 och senare. Detta grundas på att våra grupper är inomhus med fysisk kontakt mellan ledare och gymnaster i nästan alla moment vid träningarna. Den fysiska kontakten är svår att undvika och det innebär en ökad risk för smitta hos barnen och ledare. Det finns även risk för trängsel då entrén är liten och trång med många möten trots försök att hålla distans. Beslutet om nedstängning kvarstår då smittan nu sprids ännu mer än den gjorde då vi stängde ner för en vecka sen och även längre ner i åldrarna.

Vi jobbar nu på att planera om verksamheten och finna åtgärder där vi minimerar fysisk kontakt för säkrare träning ur smittskyddssynpunkt.

Vi kommer att starta upp tidigast januari 2021 utifrån det vi vet i dagsläget.

Någon ekonomisk kompensation för inställda träningstillfällen kommer ej att utbetalas HT-2020 enligt styrelsebeslut. Detta motiveras genom att man vid årsmötet valde att ej höja medlems- eller träningsavgiften trots att de ligger på en förhållandevis låg nivå.

Vi kommer ej heller att starta vuxengrupperna/vattengympan förrän tidigast januari 2021. Vad som råder i världen ligger helt utanför vad vi kan kontrollera men det vi kan göra är att ge förutsättningar för säker träning för alla när vi väl kan hälsa er alla tillbaka.

Var rädda om varandra och ta hand om er. Vi hoppas snart få träffa er igen.

Varmt välkomna tillbaka!

Skribent: Tyra Hägg
E-post: Adressen Gömd 

Postadress:
GF Spänst -Alvesta - Gymnastik
Anna Soldal, Torpavägen 15
34233 Alvesta

Kontakt:
Tel: 0705129278
E-post: This is a mailto link

Se all info